• Pages
01 Well Building Standard | Home | Groep IDEWE
02 WELL-test
03 WELL-concepten
04 Lucht
05 Water
06 Voeding
07 Licht
08 Beweging
09 Thermisch comfort
10 Akoestiek
11 Materialen
12 Mentaal welzijn
13 Gemeenschap
14 Innovatie
15 WELL-certificaat
16 Case
17 Thuiswerken
18 Werkplekstrategie
19 Bouwstandaarden
20 Contact

Voeding

Voeding is onze brandstof en is onlosmakelijk verbonden aan onze gezondheid. Een eetpatroon vol groenten, fruit, volle granen en noten en zaden verlaagt het risico op onder andere hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes. Maar ons dieet gaat de verkeerde kant op: we consumeren steeds meer geraffineerde suikers en sterk bewerkte voeding. De richtlijnen van WELL sporen je werknemers aan om juiste keuzes te maken.

Een ondermaats voedingspatroon vormt een groter risico dan drugs, alcohol en tabak samen

Zo stimuleer je je werknemers om gezonder te eten

Onze omgeving en de beschikbaarheid van voeding zijn twee belangrijke factoren die onze beslissingen beïnvloeden. Door gezonde dranken, maaltijden en snacks de prioriteit te geven in de werkomgeving help je je werknemers beter te eten. Enkele praktische tips:

  • Maak gezonde voeding een prioriteit in de cafetaria. Schuif letterlijk de verantwoorde keuzes naar voren.
  • Voorzie een eetruimte en keuken waar werknemers hun voeding op een veilige manier kunnen bewaren en voorbereiden.
  • Zorg voor makkelijke toegang tot drinkbaar water.
  • Scheppen je werknemers zelf eten op? Een kleiner bord ontmoedigt overeten.
  • Voorzie voldoende opties voor verschillende diëten en voedselallergieën.
  • Maak de voedingswaarden van cafetariamaaltijden en snacks goed zichtbaar. Transparantie helpt ons om de juiste keuzes te maken.
  • Respecteer de lunchpauze en bied werknemers een aangename en ontspannende eetruimte. Want wie mindful eet, eet niet meer dan nodig.
  • Stop fruit in de automaat op oogniveau of net daaronder. Geef de fruitmand een prominente plaats.
  • Hou ook de duurzaamheid van voeding in gedachten. Kies voor lokale, biologisch geteelde of fairtradeproducten waar mogelijk.

Pak je uitdagingen doelgericht aan met IDEWE

Wil je je werknemers helpen om beter te eten en gezonde keuzes te maken? De experts van Groep IDEWE staan je bij in elke fase:

I. Ontwerp van je pand

Krijg preventief advies bij het ontwerp

II. Bouw van je pand

Raadpleeg je WELL-expert

III. Exploitatie van je pand

Ontdek onze oplossingen:

  • Stimuleer gezond eten en drinken op de werkvloer
  • Werknemers gezondheidsvaardig maken
  • Gezondheidsbeleid op het werk
  • Fitheidstesten en check-ups

Benieuwd hoe je werknemers hun werkplek ervaren? Vraag naar de WELL Occupancy Survey.

Gezond eten, ook thuis

  • Gezond eten op het werk stimuleert gezond eten thuis.
  • Een kookles is een leuke teamactiviteit en geeft je werknemers de knowhow om thuis aan de slag te gaan.
  • Lees hier meer tips over gezonde voeding tijdens telewerken.

Bekijk ook de andere WELL-concepten.

Lucht

Water

Licht

Beweging

Thermisch comfort

Akoestiek

Materialen

Geest

Gemeenschap

Innovatie

IDEWE © 2022 - Disclaimer - Privacy